Innowacje w opakowaniach: jak dbać o środowisko i estetykę dostaw?
Oferujesz dania na wynos? Twoja restauracja poszerzyła ofertę o dania garmażeryjne? Choć liczy się wnętrze, to opakowanie zgodne z aktualnymi trendami jest równie istotne!
więcej
Oferujesz dania na wynos? Twoja restauracja poszerzyła ofertę o dania garmażeryjne? Choć liczy się wnętrze, to opakowanie zgodne z aktualnymi trendami jest równie istotne!
więcej
W dobie mediów społecznościowych plating i prezentacja potraw mają jeszcze większe znaczenie niż kiedykolwiek wcześniej. Dlaczego warto skorzystać z bezpłatnego kursu “Plating roślinny” w Akademii Greenology? Przeczytaj krótkie wprowadzenie i dołącz do kursu już dziś!
więcej
Gastronomia ma istotny wpływ na środowisko naturalne. Dlatego coraz więcej szefów kuchni i managerów restauracji zaczyna zwracać uwagę na ekologiczne aspekty swojej działalności, w tym również na sposób pozyskiwania warzyw od dostawców.
więcej
Jak przyciągnąć nowych, ale też budować lojalność obecnych klientów restauracji? Odpowiedzią jest dobrze prowadzony marketing restauracji, który jest współodpowiedzialny za kształtowanie wizerunku marki.
więcej
Coraz większa świadomość zdrowego odżywiania sprawia, że warzywa stają się kluczowym elementem menu restauracji. Jak specjaliści HoReCa mogą efektywnie wykorzystać rosnącą rolę warzyw w menu restauracji?
więcej
Chcesz, aby Twoja restauracja naprawdę sprzedawała? Poznaj jedną z najbardziej wpływowych grup pokoleniowych, która kształtuje obecne i przyszłe trendy kulinarne: Gen-Z, czyli pokolenie “Z”. Lektura obowiązkowa dla właścicieli i menedżerów HoReCa!
więcej
Czy wzrost płacy minimalnej będzie mieć wpływ na kondycję gastronomii? Co powinien zrobić restaurator, aby utrzymać płynność swojego biznesu, pomimo rosnących kosztów zatrudnienia?
więcej
Co z plastikowymi opakowaniami czy przykrywkami do kawy? Jakie opłaty przenieść na klientów, a jakie poniosą restauratorzy? Czy warto wprowadzić opakowania wielokrotnego użytku?
więcej
Wsparcie z KPO dla branży gastronomicznej: kto może zyskać na funduszach z Unii Europejskiej?
więcej
Czy wiesz, jak poważne skutki może być brak systemu informowania gości na temat alergenów występujących w pozycjach z menu? Mimo istniejących regulacji, część właścicieli restauracji nadal bagatelizuje temat alergenów.
więcej
Dowiedz się wszystkiego o systemie Nutri-Score.
więcej
Food Defense, czyli w dosłownym tłumaczeniu „obrona żywności”, to termin, który pojawił się w Stanach Zjednoczonych po zamachach na World Trade Center i dotyczy ochrony konsumentów przed atakiem terrorystycznym
więcej
Poznaj kluczowe kryteria wyboru partnera biznesowego w obszarze dostaw warzyw.
więcej
Szefowie kuchni odgrywają kluczową rolę w budowaniu marki restauracji. Czy personal branding szefa kuchni może rzeczywiście wpłynąć na sukces restauracji?
więcej
Odkryj przewodnik po sztuce komponowania menu sezonowego dla wszystkich szefów kuchni i kucharzy poszukujących inspiracji.
więcej
W świecie kulinarnym, dobrze wyszkolony zespół to podstawa sukcesu. Jak podejść do szkolenia zespołu, aby każdy talerz był niepowtarzalnym dziełem sztuki kulinarnej?
więcej
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację