Podatek cukrowy w gastronomii [aktualizacja 2023]
Podatek cukrowy obowiązuje w Polsce od stycznia 2021 roku i od samego początku funkcjonowania wpłynął na wzrost cen niektórych produktów na półkach sklepowych. Czy zmienia się w 2023 r.?
więcej
Podatek cukrowy obowiązuje w Polsce od stycznia 2021 roku i od samego początku funkcjonowania wpłynął na wzrost cen niektórych produktów na półkach sklepowych. Czy zmienia się w 2023 r.?
więcej
System wentylacji w restauracji musi spełniać szereg wymagań, aby zapewnić zdrowe, komfortowe i higieniczne środowisko pracy. Jakie wymagania należy spełnić? Na co zwrócić uwagę?
więcej
Czy zerowa stawka VAT pozostanie z nami do końca 2023 roku? Jaki wpływ ma zerowy VAT na gastronomię? Chcesz wiedzieć? Przeczytaj nasz artykuł.
więcej
Jak obniżyć food cost? Sprawdzone sprawdzone metody.
więcej
Chcesz sprzedawać żywność poza restauracją? A może już to robisz i zastanawiasz się, czy wszystko przebiega prawidłowo? Przeczytaj, aby ustrzec się przed najczęstszymi błędami popełnianymi przez właścicieli restauracji.
więcej
Na etapie wyboru placówki wychowania przedszkolnego rodzice zwracają szczególną uwagę, kto będzie przygotowywał posiłki dla ich dzieci w przedszkolu. Chcą wiedzieć, czy będzie to firma cateringowa, czy może przedszkole posiada własną kuchnię.
więcej
Chcesz prowadzić usługi cateringowe? Przygotuj się odpowiednio pod względem bezpieczeństwa żywności.
więcej
Jakie są wymagania odnośnie wyżywienia zbiorowego w jednostkach oświaty. O czym należy pamiętać? Przygotowaliśmy zestawienie najważniejszych informacji.
więcej
Dowiedz się, jakie czynniki wpływają na decyzje zakupowe najmłodszych gości restauracji
więcej
Zastanawiasz się nad tym, jakie narzędzia marketingowe podniosą sprzedaż w Twojej restauracji? Postaw na programy lojalnościowe, doceń swoich klientów i ciesz się z coraz większego ruchu.
więcej
Jak poradzić sobie z inflacją w gastronomii?
więcej
Wysoka inflacja i rosnące ceny sprawiają, że zastanawiasz się, jak obniżyć koszty, aby zachować płynność finansową?
więcej
Poznaj 7 kroków, dzięki którym wybierzesz i przystosujesz lokal pod działalność gastronomiczną.
więcej
Od kiedy integracja terminali z kasami będzie obowiązkowa? I co to oznacza dla restauratora?
więcej
Wystarczy kilka prostych nawyków, aby zatrzymać problem marnowania żywności.
więcej
Dowiedz się, jak zacząć i na co zwrócić szczególną uwagę, aby mieć wszystko pod kontrolą!
więcej
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację