Najczęściej popełniane błędy przez młodych restauratorów
Marzy Ci się własny biznes gastronomiczny? Często plany zderzone z rzeczywistością przestają być możliwe do wykonania.
więcej
Marzy Ci się własny biznes gastronomiczny? Często plany zderzone z rzeczywistością przestają być możliwe do wykonania.
więcej
Chcesz wiedzieć, na jaką pomoc możesz liczyć w ramach Antykryzysowej Tarczy Branżowej dla gastronomii?
więcej
Zastanawiasz się nad otwarciem cateringu dietetycznego? Podpowiadamy, jak otworzyć i prowadzić go z sukcesem.
więcej
Czy odpowiednia struktura i ustalone zasady współpracy w restauracji to konieczność? Zobacz, jak może wyglądać uporządkowana hierarchia w Twoim lokalu oraz jak przemyślana strategia związana z zasobami ludzkimi może wpłynąć na jakość pracy!
więcej
Wiesz, za co może ukarać Sanepid Twoją restaurację? Kto może dostać mandat, w jakiej wysokości i na jakiej podstawie? Wszystkie odpowiedzi znajdziesz tutaj!
więcej
Czy wiesz, że aktualny stan prawny daje Ci możliwość rozpoczęcia działalności związanej z produkcją żywności w kuchni domowej? To rozwiązanie nie tylko pozwala sprawdzić naszą koncepcję, ale również nie nadwyręży naszego budżetu na start. Dowiedz się, jak to zrobić!
więcej
Parlament Europejski przyjął dyrektywę, która od 2021 roku zakazuje sprzedaży wyrobów jednorazowego użytku z tworzyw sztucznych, takich jak: talerze, sztućce, słomki i patyczki do uszu.
więcej
Kusi Cię wizja własnego sklepu z punktem gastronomicznym? To ciekawe i popularne rozwiązanie na rynku. Dowiedz się, jakie wymogi musisz spełnić!
więcej
Jesteś na etapie otwierania restauracji? A może inspektorzy Sanepidu żądają przedstawienia dokumentacji dotyczącej zabezpieczenia Twojego lokalu przed szkodnikami? Nie wiesz jak to zrobić? Podpowiadamy!
więcej
Wiele firm na rynku specjalizuje się w usługach cateringowych skierowanych do żłobków, przedszkoli i szkół. Na co zwrócić szczególną uwagę wybierając tę grupę odbiorców? Podpowiadamy, co warto wiedzieć o realizowaniu zleceń dla placówek oświatowych.
więcej
eśli sprzedajesz “luzem” w swoim lokalu np. ciasta, kanapki na wynos, a może jesteś producentem wyrobów garmażeryjnych, czy wyrobów cukierniczych - przeczytaj, a dowiesz się jak prawidłowo oznaczać żywność pakowaną i nieopakowaną.
więcej
Naucz się zapobiegać marnowaniu żywności wprowadzając odpowiednią politykę zarządzania odpadami (waste management).
więcej
Jak rynek pracownika wpływa na jego motywację do pracy? Chcesz mieć pewność, że w Twoim zespole pracują najlepsi? Naucz się, jak stworzyć system motywacyjny i obserwuj pozytywne zmiany w zespole!
więcej
Masz już wymarzone miejsce na rozpoczęcie działalności gastronomicznej? Dowiedz się, czy w Twoim lokalu projekt technologiczny to obowiązek, czy może niepotrzebny wydatek. Pytania i odpowiedzi.
więcej
Prowadzisz własny biznes gastronomiczny? Bądź przygotowany, gdy do Twoich drzwi zapuka Inspekcja Handlowa. Dowiedz się, jak przejść przez kontrolę bez stresu!
więcej
Myślisz o zwiększeniu obrotów w Twoim lokalu? Zastanów się nad cateringiem.
więcej
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację