Innowacje w opakowaniach: jak dbać o środowisko i estetykę dostaw?
Oferujesz dania na wynos? Twoja restauracja poszerzyła ofertę o dania garmażeryjne? Choć liczy się wnętrze, to opakowanie zgodne z aktualnymi trendami jest równie istotne!
więcej
Oferujesz dania na wynos? Twoja restauracja poszerzyła ofertę o dania garmażeryjne? Choć liczy się wnętrze, to opakowanie zgodne z aktualnymi trendami jest równie istotne!
więcej
Czy wiesz, jak poważne skutki może być brak systemu informowania gości na temat alergenów występujących w pozycjach z menu? Mimo istniejących regulacji, część właścicieli restauracji nadal bagatelizuje temat alergenów.
więcej
Chcąc pracować w branży gastronomicznej, ważne jest posiadanie aktualnych badań lekarskich do książeczki Sanepidu. Jakie badania są wymagane? Gdzie można je wykonać? Kto jest odpowiedzialny za ich zlecanie i ile kosztują? Na te pytania znajdziesz odpowiedź poniżej.
więcej
Woda jest kluczowym elementem zapewniającym bezpieczeństwo żywności. Na co dzień, woda używana jest w restauracji do tworzenia dań i przygotowywania napojów, ale również do wykonywania różnych czynności związanych z utrzymaniem czystości oraz zachowaniem higieny rąk. Jeśli chcesz poszerzyć swoją wiedzą na temat badań wody, koniecznie zapoznaj się z tym tekstem.
więcej
Jeśli jesteś osobą odpowiedzialną za zarządzanie placówką, koniecznie przeczytaj nasz tekst. Dowiesz się jak powinna wyglądać poprawna dobra praktyka higieniczna.
więcej
Chcesz sprzedawać żywność poza restauracją? A może już to robisz i zastanawiasz się, czy wszystko przebiega prawidłowo? Przeczytaj, aby ustrzec się przed najczęstszymi błędami popełnianymi przez właścicieli restauracji.
więcej
Dowiedz się, czego wymaga Sanepid w kwestii używania frytury oraz jak dbać o dobrą jakość frytury.
więcej
Chcesz otworzyć lub dodać do swojego menu dania kuchni bezglutenowej? Dowiedz się, jak można zapobiegać zanieczyszczeniom krzyżowym i czy warto wykonywać testy czystości powierzchni pod kątem alergenów.
więcej
Chcesz prowadzić usługi cateringowe? Przygotuj się odpowiednio pod względem bezpieczeństwa żywności.
więcej
Chcesz dowiedzieć w jaki sposób przyjmować, przechowywać, czy prawidłowo zamrażać mięso? Koniecznie przeczytaj nasze rady!
więcej
Zdarza Ci się zamrażać surowce? Nie wiesz, ile czasu możesz przechowywać je w zamrażarce? Przygotowaliśmy dla Ciebie tabelę
więcej
Martwią Cię nieprawidłowe wyniki badań? Zastanawiasz się, co jest przyczyną? Poznaj najczęstsze przyczyny nieprawidłowości mikrobiologicznych w gastronomii.
więcej
Zastanawiasz się, czy wdrożone przez Ciebie praktyki dotyczące kuchni roślinnej są wystarczające?
więcej
Przeczytanie etykiety już nie wystarcza, aby stwierdzić, że dany produkt jest odpowiedni dla wegan, czy wegetarian.
więcej
Niektóre produkty roślinne są bardziej podatne na występowanie bakterii. Przeczytaj, a dowiesz się, jak uniknąć dolegliwości pokarmowych w diecie roślinnej.
więcej
Zwykle produkty, które nie wymagają obróbki lub wymagają niewielkiej obróbki są bardziej podatne na występowanie bakterii i patogenów.
więcej
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację