MIĘSO W RESTAURACJI – DOBRE PRAKTYKI
Chcesz dowiedzieć w jaki sposób przyjmować, przechowywać, czy prawidłowo zamrażać mięso? Koniecznie przeczytaj nasze rady!
więcej
Chcesz dowiedzieć w jaki sposób przyjmować, przechowywać, czy prawidłowo zamrażać mięso? Koniecznie przeczytaj nasze rady!
więcej
Zdarza Ci się zamrażać surowce? Nie wiesz, ile czasu możesz przechowywać je w zamrażarce? Przygotowaliśmy dla Ciebie tabelę
więcej
Martwią Cię nieprawidłowe wyniki badań? Zastanawiasz się, co jest przyczyną? Poznaj najczęstsze przyczyny nieprawidłowości mikrobiologicznych w gastronomii.
więcej
Zastanawiasz się, czy wdrożone przez Ciebie praktyki dotyczące kuchni roślinnej są wystarczające?
więcej
Przeczytanie etykiety już nie wystarcza, aby stwierdzić, że dany produkt jest odpowiedni dla wegan, czy wegetarian.
więcej
Niektóre produkty roślinne są bardziej podatne na występowanie bakterii. Przeczytaj, a dowiesz się, jak uniknąć dolegliwości pokarmowych w diecie roślinnej.
więcej
Zwykle produkty, które nie wymagają obróbki lub wymagają niewielkiej obróbki są bardziej podatne na występowanie bakterii i patogenów.
więcej
Przeczytaj, a dowiesz się, dlaczego tak ważna jest obróbka wstępna warzyw i owoców z punktu bezpieczeństwa żywności.
więcej
Czy wiesz, co to jest rolniczy handel detaliczny? Na czym polega? Kto może skorzystać z tej formy działalności i do kogo jest skierowana?
więcej
Przeczytaj, aby ustrzec się przed niepotrzebnymi mandatami.
więcej
Przedstawiamy najczęściej fałszowane produkty i podpowiadamy, w jaki sposób uniknąć bycia ofiarą oszustwa żywnościowego.
więcej
Jak chronić żywność przed jej zanieczyszczeniem? Przeczytaj koniecznie nasze wskazówki.
więcej
Bez paniki, odpowiadamy na wszystkie wątpliwości.
więcej
Przeczytaj, dla kogo ta bakteria jest groźna i poznaj metody, jak jej uniknąć.
więcej
Przeczytaj, sprawdź i wdróż w swojej restauracji 5 kroków do bezpiecznej żywności.
więcej
Czy wiesz, jak prawidłowo wybrać eko lub bio produkt?
więcej
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację