Boczniaki mini
GAMA
Masa netto
1000 g
Liczba porcji w opakowaniu
10
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
24 miesiące
opakowanie zbiorcze
5 szt.
Charakterystyka produktu
Boczniaki Mini Bonduelle Food Service produkowane są z bardzo młodych grzybów , o średnicy kapelusz 10-50 mm. Część z nich jest zachowana w całości, a część pokrojona na kawałki. Są niezwykle aromatyczne i jędrne.
Składniki
Boczniaki (Pleurotus ostreatus)
Sposób przygotowania
PATELNIA: smażyć 10 minut z dodatkiem tłuszczu, bez uprzedniego rozmrażania.
Zastosowanie
Boczniaki mini doskonale nadają się do takich przystawek, dań głównych, zup i zapiekanek. Dodają aromatu i niezwykłego widoku daniom. Sprawdzą się też jako oryginalne wykończenie potraw.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
21 kcal / 88 kj
Tłuszcz
0,3 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,2 g
Węglowodany
2,1 g
W tym cukry
1,2 g
Błonnik spożywczy
3,1 g
Białka
1,5 g
Sól
0,05 g
Miejsce przetworzenia
Francja
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
Po rozmrożeniu: W chłodni lub lodówce (0 do +3°C): 24h
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083681012156
3083681012163
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami