Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
GAMA
Masa netto
1000 g
Liczba porcji w opakowaniu
8
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
30 miesięcy
opakowanie zbiorcze
7 szt.
Charakterystyka produktu
Produkt pochodzi z Portugalii gdzie panuje najlepszy klimat do uprawy tych warzyw. W procesie produkcyjnym kawałki papryki są obustronnie grillowane, a następnie błyskawicznie zamrażane. Każdy kawałek jest zamrażany indywidualnie dlatego z opakowania można wyjąć dokładnie tyle produktu ile potrzeba. Produkt przygotowany na bazie młodej papryki o cienkiej skórce. Nie zawiera pestek.
Składniki
Papryka czerwona, papryka żółta.
Alergeny
Może zawierać: Seler i produkty zawierające seler.
Sposób przygotowania
PIEC KONWEKCYJNY: piec w temp. 180°C przez 15 minut na 1kg mrożonego produktu w odkrytej pełnej gastronormie.
Nieogrzany piekarnik konwekcyjny: piec w temp. 120°C przez 45 minut na 2,5kg zamrożonego produktu w odsłoniętej pełnej gastronomii.
PATELNIA: mieszając smażymy przez 10 minut na 500g mrożonego produktu.
NA ZIMNO: Rozmrażać 12-24 h dla 1 kg w temp. max+3°C i przechowywać max 2h w temp.+3°C.
Obowiązkiem każdego użytkownika jest ścisłe przestrzeganie sposobu przygotowania w celu zagwarantowania jakości produktu.
Zastosowanie
Roladki, sałatki, dodatki do mięs, pizza, makarony. Idealny do kuchni śródziemnomorskiej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
44 kcal / 185 kj
Tłuszcz
0,4 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
7,3 g
W tym cukry
4,9 g
Błonnik spożywczy
2,2 g
Białka
1,7 g
Sól
0,01 g
Miejsce przetworzenia
Portugalia
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
W chłodni lub lodówce (od 0 do +3°C): 24 h
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083681129090
3083681129557
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami