Groszek cukrowy strączkowy „snap peas”
GAMA
Masa netto
2500 g
Liczba porcji w opakowaniu
17
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
24 miesiące
opakowanie zbiorcze
4 szt.
Charakterystyka produktu
Groszek cukrowy strączkowy produkowany jest z bardzo młodego groszku cukrowego, który ma delikatną skórkę, niewidoczne ziarna i bardzo słodki smak. Nie spożywać bezpośrednio po rozmrożeniu – przed użyciem podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.
Składniki
Groszek cukrowy.
Alergeny
Może zawierać: Seler i produkty zawierające seler.
Sposób przygotowania
PIEKARNIK PAROWY: w temp. 100°C piec 10 minut dla 2,5kg mrożonego produktu w perforowanym gastronormie.
W nieogrzanym piecu konwekcyjnym: w temp. 120°C piec 45 minut dla 2,5 kg zamrożonego produktu w odsłoniętej pełnej gastronormie.
WRZĄCA WODA: gotować 3 minuty w 3 litrach wody na 1kg mrożonego produktu.
Obowiązkiem każdego użytkownika jest ścisłe przestrzeganie sposobu przygotowania w celu zagwarantowania jakości produktu.
Zastosowanie
Chrupiący groszek cukrowy to doskonały składnik dań kuchni azjatyckiej, w szczególności dań typu stir fry. Sprawdza się również jako oryginalny dodatek do sałatek oraz kreatywnych przystawek. Aby zachować jego przyjemną chrupkość, należy pamiętać o krótkiej obróbce termicznej.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
48 kcal / 200 kj
Tłuszcz
0,3 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
7,4 g
W tym cukry
4,6 g
Błonnik spożywczy
3,0 g
Białka
2,3 g
Sól
0,01 g
Kwas foliowy
53,4 – 27% µg
Miejsce przetworzenia
Hiszpania
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
W chłodni lub lodówce (od 0 do +3°C): 24 h
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083680014601
3083680103947
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami