Kalafior Romanesco
GAMA
Masa netto
2500 g
Liczba porcji w opakowaniu
17
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
24 miesiące
opakowanie zbiorcze
4 szt.
Charakterystyka produktu
Kalafior Romanesco pochodzi z Portugalii, gdzie panują idealne warunki do uprawy tego warzywa. Delikatne, o krótkiej nóżce i kalibrze 40–60 mm. Pięknie prezentują się na talerzu i w bemarze. Nie spożywać bezpośrednio po rozmrożeniu – przed użyciem podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.
Składniki
Kalafior romanesco.
Alergeny
Może zawierać: Seler i produkty zawierające seler
Sposób przygotowania
PIEC KONWEKCYJNY: W naczyniu gastronomicznym bez pokrywki + wybrany sos: temp. wyjściowa produktu -18°C – piec 15 min w temp. 150°C.
GOTOWANIE WE WRZĄCEJ WODZIE: temp. wyjściowa produktu -18°C – gotować 12 min we wrzącej osolonej wodzie.
PIEC PAROWY: W perforowanym naczyniu gastronomicznym bez pokrywki: temp. wyjściowa produktu -18°C – piec 12 min.
Zastosowanie
Lekko orzechowy w smaku kalafior romanesco to wyjątkowy składnik dan głównych i przystawek. Smaku i koloru dodaje również zupom i zapiekankom. Doskonale wzbogaca sałatki.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
30 kcal / 127 kj
Tłuszcz
0,1 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,0 g
Węglowodany
4,7 g
W tym cukry
1,6 g
Błonnik spożywczy
1,2 g
Białka
2,0 g
Sól
0,04 g
Miejsce przetworzenia
Hiszpania
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
W chłodni lub lodówce (od 0 do +3°C): 24 h.
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083680077934
3083680718103
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami