Puree z zielonego groszku 100% warzyw
GAMA
Masa netto
2500 g
Liczba porcji w opakowaniu
83
Masa netto po odsączeniu zalewy
–
data przydatności
24 miesiące
opakowanie zbiorcze
4 szt.
Charakterystyka produktu
Puree z zielonego groszku ma aksamitną strukturę, bo nie zawiera skórek – groszku nie trzeba przecierać przez sito. To duże ułatwienie i czas przygotowania skrócony do minimum! Nie spożywać bezpośrednio po rozmrożeniu – przed użyciem podgrzewać przez 2 minuty do uzyskania temp. 70°C wewnątrz produktu.
Składniki
Groszek (82%), marchewka, cebula zredukowana do puree.
Alergeny
Może zawierać seler i produkty zawierające seler.
Sposób przygotowania
PIEC KONWEKCYJNY: w temp. 160°C piec 20 minut dla 2,5kg mrożonego produktu w odsłoniętym GN.
W niepodgrzanym piekarniku konwekcyjnym: piec 45 minut w 120°C dla 2,5 kg zamrożonego produktu w odsłoniętym GN.
KUCHENKA MIKROFALOWA: 10 minut na 500g zamrożonego produktu na przykrytym talerzu przy mocy 800W.
Obowiązkiem każdego użytkownika jest przestrzeganie zalecanego sposobu przygotowania w celu zagwarantowania jakości produktu.
Zastosowanie
Szerokie zastosowanie na ciepło i na zimno: jako puree warzywne lub jako dodatek do puree ziemniaczanego, zupy: krem, tradycyjne, chłodniki, flany, galantyny, terriny, pasztety, musy, suflety, kluseczki, zapiekanki, tarty, ciasta, sosy.
Wartość odżywcza w 100 g produktu
Wartość energetyczna
60 kcal / 252 KJ
Tłuszcz
0,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone
0,1 g
Węglowodany
7,3 g
W tym cukry
2,3 g
Błonnik spożywczy
3,9 g
Białka
4,6 g
Sól
0,02 g
Witamina K1
18,5 – 25 % µg
Miejsce przetworzenia
Francja
Przechowywanie przed otwarciem
W mroźni lub zamrażalniku (-18°C): kilka miesięcy przestrzegając DLUO podanej na opakowaniu.
Nie zamrażać ponownie produktu rozmrożonego.
Przechowywanie po otwarciu
W chłodni lub lodówce (od 0 do +3°C): 24 h.
Dieta i wykluczenia
Produkt odpowiedni dla: wegan, wegetarian, fleksitarian, osób na diecie bezglutenowej.
Kod ean sztuka
kod ean karton
3083681001655
3083681001662
CHCESZ ZAMÓWIĆ PRODUKTY BONDUELLE?
Skontaktuj się z nami