
Wiosenna babka z zielonego groszku
Liczba porcji
Czas przygotowania
Składniki
Groszek zielony Minute®
250 g
Olej
130 g
Jaja M
4 szt.
Cukier
170 g
Cukier waniliowy
10 g
Mąka
300 g
Soda oczyszczona
5 g
Opcjonalnie
lukier do dekoracji
Dodatkowo
forma z kominem około 20 cm u podstawy
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Groszek gotować przez 10 min, a następnie zblendować na gładką masę z olejem. Całe jaja ubijać z cukrem i cukrem waniliowym ok. 8 minut. Gdy masa jajeczna osiągnie jasny kolor, zmniejszyć obroty miksera i powoli wlewać emulsję z groszku i oleju. Wyłączyć mikser, do powstałej masy przesiać mąkę z sodą i wymieszać szpatułą tylko do połączenia składników. Przelać ciasto do formy i piec przez 40 minut (do suchego patyczka). Ostudzone ciasto udekorować lukrem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację