Batat lassi
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Puree z batatów 100% warzyw
300 g
Jogurt grecki
200 g
Puree z mango
100 g
Miód
2 łyżki
Kardamon
do smaku
Woda gazowana
100 ml
Świeża mięta
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Purée z batatów podgrzewać przez 2 minuty do temp. 70°C i pozostawić do ostygnięcia, a następnie zblendować razem z częścią jogurtu i purée z mango.
Dodać miód i kardamon według uznania. Na koniec wymieszać z wodą, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Sposób podania:
Podawać schłodzone w szklanym naczyniu. Udekorować miętą. Aby uzyskać kilka warstw, nalewać gotowy napój na zmianę z jogurtem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację