Bowl z grillowaną dynią, mieszanką kaszy bulgur i quinoa

Składniki

Dynia grillowana Service+

1000 g

Mix Kasza Bulgur & Quinoa Doypack®

1000 g

Mix sałat

700 g

Gotowane kasztany

400 g

Piklowane mirabelki

wg uznania

Ser labneh

1000 g

Orzechy laskowe

300 g

SOS

Ocet jabłkowy

100 ml

Olej z orzechów włoskich

15 ml

Musztarda

8 g

Sól, pieprz

wg uznania

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Dynia grillowana Service+

1000 g

Mix Kasza Bulgur & Quinoa Doypack®

1000 g

Mix sałat

700 g

Gotowane kasztany

400 g

Piklowane mirabelki

wg uznania

Ser labneh

1000 g

Orzechy laskowe

300 g

SOS

Ocet jabłkowy

100 ml

Olej z orzechów włoskich

15 ml

Musztarda

8 g

Sól, pieprz

wg uznania

Sposób przygotowania:

Dynię Grillowaną pozostawić do rozmrożenia według sposobu podanego na opakowaniu. Otworzyć 2 opakowania ugotowanej mieszanki kaszy bulgur i quinoa, odmierzyć pożądaną ilość.
Kasztany obrać, orzechy laskowe drobno pokroić. Mirabelki pokroić na połówki.
Składniki na sos połączyć, a następnie użyć do polania sałatki.

Sposób podania:

Ułożyć Dynię Grillowaną, Mix Kaszy Bulgur & Quinoa, mix sałat oraz gotowane kasztany w naczyniu obok siebie. Dodać ser labneh.
Ułożyć na wierzch orzechy laskowe i piklowane mirabelki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację