
Duet marchwi z pasternakiem z serem gruyere i szynką serrano
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Duet marchwi z pasternakiem
200 g
Masło
10 g
Cebula
1/2 sztuki
Białe wino
20 ml
Śmietana 30%
150 g
Ser Gruyere
20 g
Natka pietruszki
5 g
Sól, pieprz
do smaku
Tymianek świeży
1 gałązka
Szynka Serrano
10 g
Pomidorki cherry
8 sztuk
Bagietka
8 kromek
Rozmaryn świeży
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Posiekaną w kostkę cebulę podsmażyć na maśle. Dodać rozmrożoną mieszankę warzyw, podlać białym winem i poddusić. Dodać śmietanę i doprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
Zredukować sos dodając starty ser i gotując przez chwilę do uzyskania konsystencji gęstego jogurtu.
Wszystkie składniki przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać dodatkowym serem i zapiec w temperaturze 185⁰C przez 10-12 minut.
Szynkę usmażyć na suchej patelni.
Sposób podania:
Zapieczone warzywa rozłożyć do miseczek, na wierzch dodać szynkę i udekorować rozmarynem i pomidorkami cherry. Podawać z bagietką.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację