
Brukselka z suszonymi owocami
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Brukselka Minute®
1500 g
Śliwki suszone
100 g
Morele suszone
100 g
Migdały
50 g
Bulion drobiowy
250 g
Boczek lub kiełbasa
150 g
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Natka pietruszki
do smaku
Masło
100 g
Sposób przygotowania:
Boczek pokroić w paseczki i podsmażyć na maśle, następnie dodać suszone owoce i przyprawić solą i pieprzem.
Dodać brukselką (zamrożoną) i dobrze wymieszać z owocami i boczkiem.
Powoli dolewać bulion i gotować 15 minut.
Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki i migdałami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację