
Budda Bowl z mieszanką kaszy bulgur i quinoa oraz ananasem
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Mix Kasza Bulgur & Quinoa Doypack®
500 g
Soczewica pakowana próżniowo
500 g
Groszek zielony Minute®
500 g
Szparagi zielone
500 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
500 g
Roszponka
100 g
Cukinia
500 g
Ananas
500 g
Tofu
wg uznania
Sos sojowy
wg uznania
Czosnek
wg uznania
Chili
wg uznania
Imbir
wg uznania
Bulion warzywny
wg uznania
DODATKI
Soja
wg uznania
Sezam
wg uznania
Majonez wasabi
wg uznania
Zielona cebulka
wg uznania
Wiórki kokosowe
wg uznania
Sposób przygotowania:
Tofu odcedzić, pokroić w kostkę i marynować przez noc w sosie sojowym z czosnkiem, chili i imbirem. Następnie piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez 10 minut i ostudzić. Zielone Szparagi i groszek przygotować na parze przez 2 minuty i szybko ostudzić. Odcedzić i przepłukać soczewicę i marchewkę. Umyć roszponkę. Cukinię umyć i pokroić w cienkie paski. Pokroić ananasa i zgrillować. Otworzyć opakowanie ugotowanej mieszanki kaszy bulgur i quinoa, przełożyć do miski.
Sposób podania:
Ułożyć składniki w misce tak, aby wszystkie były widoczne. Skomponować dodatki według uznania.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację