Buddha Bowl z groszkiem i szparagami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Kasza jęczmienna perłowa Service
50 g
Groszek zielony Minute®
50 g
Szparagi zielone
50 g
Soczewica pakowana próżniowo
50 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
50 g
Cukinia
50 g
Ananas pieczony
50 g
Roszponka
100 g
Tofu
50 g
Sos sojowy
50 ml
Czosnek
szczypta
Chili
szczypta
Imbir
szczypta
Sezam
wg uznania
Majonez wasabi
wg uznania
Cebula dymka
wg uznania
Wiórki kokosowe
wg uznania
Sposób przygotowania:
Kaszę i soczewicę pozostawić do rozmrożenia i podgrzać według uznania.
Groszek i szparagi przygotować według sposobu podanego na opakowaniu i pozostawić do ostygnięcia. Tofu pokroić na plasterki i zamarynować w sosie sojowym z dodatkiem czosnku, chili i imbiru. Pozostawić na noc. Następnie piec przez 15 minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia.
Ananas i cukinię pokroić w kawałki i usmażyć na patelni do momentu zarumienienia. Pozostawić do ostygnięcia. Marchewkę odsączyć.
Sposób podania:
Ułożyć wszystkie składniki na talerzu typu bowl. Podawać z dodatkami według uznania.
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację