Buddha bowl z Pepitkami
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z grochu łuskanego & cukinii
700 g
Fasola edamame gotowana
100 g
Mango pokrojone w kostkę
200 g
Awokado
5 sztuk
Rzodkiewka
10 sztuk
Gotowany ryż czerwony
800 g
Tahini
100 g
Sok z limonki
1 sztuka
Sok z cytryny
1 sztuka
Woda
300 ml
Czarny sezam
wedle uznania
Kolendra świeża
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować 8 minut we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Zachować proporcje 5:1. Następnie przepłukać zimną wodą i odstawić.
Awokado pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Zaczynając od ryżu, ułożyć estetycznie w miseczkach wszystkie składniki.
Przygotować sos: połączyć wszystkie składniki i dokładnie wymieszać. Każdą porcję wykończyć polewając sosem, dekorując sezamem i świeżą kolendrą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację