Buddha Bowl

Składniki

Fasola Borlotti

1240 g

Kukurydza grillowana (połówki kolby)

1000 g

Brokuły Minute®

1000 g

Bataty

3 szt.

Surowa kasza jaglana

800 g

Śmietanka kremówka

300 g

Sos sojowy

50 g

Sok z limonki

2 ml

Papryka

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Woda

wedle uznania

Kolendra świeża

wedle uznania

Ziarna sezamu

wedle uznania

Olej z pestek słonecznika

wedle uznania

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Fasola Borlotti

1240 g

Kukurydza grillowana (połówki kolby)

1000 g

Brokuły Minute®

1000 g

Bataty

3 szt.

Surowa kasza jaglana

800 g

Śmietanka kremówka

300 g

Sos sojowy

50 g

Sok z limonki

2 ml

Papryka

do smaku

Sól

do smaku

Pieprz

do smaku

Woda

wedle uznania

Kolendra świeża

wedle uznania

Ziarna sezamu

wedle uznania

Olej z pestek słonecznika

wedle uznania

Sposób przygotowania:

Fasolę Borlotti wyjąć z opakowania, odcedzić.

Bataty pokroić w kostkę, przyprawić papryką i olejem z pestek winogron i przyrumienić w piecu. Pod koniec pieczenia dodać kukurydzę grillowaną.

Brokuły podsmażyć na tłuszczu i odstawić.

Przygotować sos: wymieszać śmietanę z sosem sojowym, sokiem z limonki i rozrzedzić wodą.

Składniki ułożyć harmonijnie w miseczce zaczynając od kaszy jaglanej w środku miseczki. Pozostałe składniki ułożyć (każdy oddzielnie) wokół kaszy.

Całość polać sosem, posypać posiekaną kolendrą i ziarnami sezamu.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Brokuły MINUTE®

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację