Buddha Bowl
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Fasola Borlotti
1240 g
Kukurydza grillowana (połówki kolby)
1000 g
Brokuły Minute®
1000 g
Bataty
3 szt.
Surowa kasza jaglana
800 g
Śmietanka kremówka
300 g
Sos sojowy
50 g
Sok z limonki
2 ml
Papryka
do smaku
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Woda
wedle uznania
Kolendra świeża
wedle uznania
Ziarna sezamu
wedle uznania
Olej z pestek słonecznika
wedle uznania
Sposób przygotowania:
Fasolę Borlotti wyjąć z opakowania, odcedzić.
Bataty pokroić w kostkę, przyprawić papryką i olejem z pestek winogron i przyrumienić w piecu. Pod koniec pieczenia dodać kukurydzę grillowaną.
Brokuły podsmażyć na tłuszczu i odstawić.
Przygotować sos: wymieszać śmietanę z sosem sojowym, sokiem z limonki i rozrzedzić wodą.
Składniki ułożyć harmonijnie w miseczce zaczynając od kaszy jaglanej w środku miseczki. Pozostałe składniki ułożyć (każdy oddzielnie) wokół kaszy.
Całość polać sosem, posypać posiekaną kolendrą i ziarnami sezamu.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację