Bufet śniadaniowy: sałatka z falafelami, kasza z jajkiem przepiórczym
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Orkisz i jęczmień z warzywami
400 g
Falafel z cieciorki i kukurydzy
12 szt.
Biała fasola pakowana próżniowo
400 g
Soczewica pakowana próżniowo
265 g
Cieciorka pakowana próżniowo
250 g
Mix sałat
100 g
Jajka przepiórcze
3 szt.
Granat
1/2 szt.
Sos winegret
80 ml
Orzechy włoskie
30 g
Czosnek
do smaku
Oregano
do smaku
Świeża mięta
do smaku
Oliwa z oliwek extra virgin
do smaku
Sposób przygotowania:
Falafele (temp. wyjściowa -18°C) piec przez 8 minut w piecu w temp. 210°C lub smażyć na patelni (temp. wyjściowa -18°C) przez 3 minuty na rozgrzanym oleju.
Orkisz i jęczmień piec pod przykryciem w temp. 120°C przez 12-15 minut (para 80%). Doprawić oliwą, czosnkiem, oregano i miętą oraz dodać orzechy.
Mix sałat wymieszać z winegretem, ułożyć falafele, a następnie posypać granatem. Jajka usmażyć jak sadzone na oliwie.
Sposób podania:
Fasolę czerwoną i borlotti oraz soczewicę przygotować w osobnych naczyniach. Kaszę podawać z jajkiem, a sałatkę z falefelkami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację