Bufet śniadaniowy: sałatka z falafelami, kasza z jajkiem przepiórczym

Składniki

Orkisz i jęczmień z warzywami

400 g

Falafel z cieciorki i kukurydzy

12 szt.

Biała fasola pakowana próżniowo

400 g

Soczewica pakowana próżniowo

265 g

Cieciorka pakowana próżniowo

250 g

Mix sałat

100 g

Jajka przepiórcze

3 szt.

Granat

1/2 szt.

Sos winegret

80 ml

Orzechy włoskie

30 g

Czosnek

do smaku

Oregano

do smaku

Świeża mięta

do smaku

Oliwa z oliwek extra virgin

do smaku

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Orkisz i jęczmień z warzywami

400 g

Falafel z cieciorki i kukurydzy

12 szt.

Biała fasola pakowana próżniowo

400 g

Soczewica pakowana próżniowo

265 g

Cieciorka pakowana próżniowo

250 g

Mix sałat

100 g

Jajka przepiórcze

3 szt.

Granat

1/2 szt.

Sos winegret

80 ml

Orzechy włoskie

30 g

Czosnek

do smaku

Oregano

do smaku

Świeża mięta

do smaku

Oliwa z oliwek extra virgin

do smaku

Sposób przygotowania:

Falafele (temp. wyjściowa -18°C) piec przez 8 minut w piecu w temp. 210°C lub smażyć na patelni (temp. wyjściowa -18°C) przez 3 minuty na rozgrzanym oleju.

Orkisz i jęczmień piec pod przykryciem w temp. 120°C przez 12-15 minut (para 80%). Doprawić oliwą, czosnkiem, oregano i miętą oraz dodać orzechy.

Mix sałat wymieszać z winegretem, ułożyć falafele, a następnie posypać granatem. Jajka usmażyć jak sadzone na oliwie.

Sposób podania:

Fasolę czerwoną i borlotti oraz soczewicę przygotować w osobnych naczyniach. Kaszę podawać z jajkiem, a sałatkę z falefelkami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Orkisz i jęczmień z warzywami

Falafel z cieciorki i kukurydzy

Biała fasola pakowana próżniowo

Soczewica pakowana próżniowo

Cieciorka pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację