Bulgur poké ze szparagami, ciecierzycą, krewetkami w tempurze i łososiem

Składniki

Kasza bulgur

2000 g

Cieciorka pakowana próżniowo

500 g

Szparagi zielone

1000 g

Filet z łososia

1000 g

Krewetki w tempurze

20 szt.

Krewetki gotowane

20 szt.

Nasiona sezamu czarno-białego

do dekoracji

Prażone ziarna pistacji

do dekoracji

Olej sezamowy

do smaku

Sos kabayaki

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Kasza bulgur

2000 g

Cieciorka pakowana próżniowo

500 g

Szparagi zielone

1000 g

Filet z łososia

1000 g

Krewetki w tempurze

20 szt.

Krewetki gotowane

20 szt.

Nasiona sezamu czarno-białego

do dekoracji

Prażone ziarna pistacji

do dekoracji

Olej sezamowy

do smaku

Sos kabayaki

do smaku

Sposób przygotowania:

Wszystkie produkty Bonduelle Food Service przygotować według sposobu podanego na opakowaniu.
Filet z łososia przygotować na parze i doprawić. Krewetki przygotować według uznania.

Sposób podania:

Przygotowane składniki rozłożyć w misce typu bowl, przyprawić do smaku i udekorować resztą składników. Całość polać olejem sezamowym. Sos podawać obok dania.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację