Burger vege yummy
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Yummy Vegeburger Falafel
10 sztuk
Młode listki szpinaku "baby"
700 g
Bułki do burgerów barwione węglem roślinnym
10 sztuk
Czerwona cebula pokrojona w piórka
300 g
Orzechy pekan prażone
200 g
Śmietana roślinna
400 g
Konfitura figowa
200 g
Ser roślinny
800 g
Limonka (skórka i sok)
2 sztuki
Świeża kolendra listki
do smaku
Olej z pestek winogron
według uznania
Cukier
do smaku
Ocet balsamiczny
według uznania
Sposób przygotowania:
Vegeburgery Yummy Falafel rozmrozić w temperaturze +3°C i smażyć w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.
Czerwoną cebulę pokroić w piórka, spryskać oliwą z oliwek, dodać orzechy, delikatnie posypać cukrem, zdeglasować octem balsamicznym i odstawić. Przygotować sos. Do miksera przełożyć śmietanę, dodać 350 g szpinaku, konfiturę figową, sok z limonki, skórkę otartą z limonki i kolendrę.
Całość dokładnie zmiksować do uzyskania gładkiej, jednolitej masy. Bułki do burgerów grillować delikatnie (obie części).
Sposób podania:
Spodnią część bułki posmarować grubo sosem, ułożyć Vegeburgera Yummy Falafel, na nim mieszanką cebuli i orzechów, następnie ser roślinny topiony, listki świeżego szpinaku. Posypać solą i pieprzem, zakończyć sosem i położyć wierzchnią część bułki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację