Burger z czerwoną kapustą i marchewką

Składniki

Czerwona kapusta z jabłkiem

100 g

Marchewka tarta pakowana próżniowo

100 g

Siekany koperek

20 g

Cukier

1 łyżka

Sól, pieprz

do smaku

Sok z cytryny

do smaku

Olej i ocet winny

do smaku

Bułka brioche lub sezamowa

1 szt.

Sos majonezowy

według uznania

Roszponka

według uznania

Cebula czerwona

kilka plastrów

Grillowany burger wołowy

1 szt.

Ogórek świeży

kilka plastrów

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Czerwona kapusta z jabłkiem

100 g

Marchewka tarta pakowana próżniowo

100 g

Siekany koperek

20 g

Cukier

1 łyżka

Sól, pieprz

do smaku

Sok z cytryny

do smaku

Olej i ocet winny

do smaku

Bułka brioche lub sezamowa

1 szt.

Sos majonezowy

według uznania

Roszponka

według uznania

Cebula czerwona

kilka plastrów

Grillowany burger wołowy

1 szt.

Ogórek świeży

kilka plastrów

Sposób przygotowania:

Pasta z kapusty:

Do 100 g kapusty i 100 g marchewki dodać 20 g posiekanego koperku, łyżkę cukru, sól, pieprz, sok z cytryny, olej i ocet winny. Wszystkie składniki wymieszać.

Sposób podania:

Bułkę przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem majonezowym. Na spodniej stronie położyć roszponkę, plasterki cebuli, zgrillowanego burgera wołowego, porcję pasty z kapusty, ogórek. Na końcu przykryć wierzchnią stroną bułki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację