Burger z czerwoną kapustą i marchewką
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Czerwona kapusta z jabłkiem
100 g
Marchewka tarta pakowana próżniowo
100 g
Siekany koperek
20 g
Cukier
1 łyżka
Sól, pieprz
do smaku
Sok z cytryny
do smaku
Olej i ocet winny
do smaku
Bułka brioche lub sezamowa
1 szt.
Sos majonezowy
według uznania
Roszponka
według uznania
Cebula czerwona
kilka plastrów
Grillowany burger wołowy
1 szt.
Ogórek świeży
kilka plastrów
Sposób przygotowania:
Pasta z kapusty:
Do 100 g kapusty i 100 g marchewki dodać 20 g posiekanego koperku, łyżkę cukru, sól, pieprz, sok z cytryny, olej i ocet winny. Wszystkie składniki wymieszać.
Sposób podania:
Bułkę przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem majonezowym. Na spodniej stronie położyć roszponkę, plasterki cebuli, zgrillowanego burgera wołowego, porcję pasty z kapusty, ogórek. Na końcu przykryć wierzchnią stroną bułki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację