
Burgery z czerwonej fasoli i buraków
Liczba porcji
5
Czas przygotowania
-
Składniki
Czerwona Fasola Doypack®
800 g
Buraczki czerwone w kostkach
200 g
Mąka z cieciorki
120 g
Majonez
100 g
Płatki owsiane
80 g
Oliwa z pierwszego tłoczenia
50 g
Musztarda
10 g
Ser cheddar
5 plastrów
Sałata
5 liści
Bułka burgerowa
5 szt.
Orzechy włoskie
4 szt.
Pomidorki koktajlowe
2 szt.
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Za pomocą blendera grubo posiekać czerwoną fasolę, buraczki i orzechy włoskie. Całość przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, dodać mąkę z ciecierzycy i płatki owsiane, polać oliwą z pierwszego tłoczenia. Uzyskaną masę podzielić na pięć równych części, uformować burgery i odstawić do lodówki na 30 minut. W misce wymieszać majonez z musztardą, uzyskując gładki sos. Na patelni z nieprzywierającą powłoką zrumienić burgery, obracając je, aby uzyskać podpieczoną skórkę. Każdą połówkę bułki posmarować sosem majonezowo–musztardowym. Ułożyć burgera, dodać ser, sos, plasterki pomidora i liście sałaty.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację