Burgery z czerwonej fasoli i buraków

Składniki

Czerwona Fasola Doypack®

800 g

Buraczki czerwone w kostkach

200 g

Mąka z cieciorki

120 g

Majonez

100 g

Płatki owsiane

80 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

50 g

Musztarda

10 g

Ser cheddar

5 plastrów

Sałata

5 liści

Bułka burgerowa

5 szt.

Orzechy włoskie

4 szt.

Pomidorki koktajlowe

2 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

5

Czas przygotowania

-

Składniki

Czerwona Fasola Doypack®

800 g

Buraczki czerwone w kostkach

200 g

Mąka z cieciorki

120 g

Majonez

100 g

Płatki owsiane

80 g

Oliwa z pierwszego tłoczenia

50 g

Musztarda

10 g

Ser cheddar

5 plastrów

Sałata

5 liści

Bułka burgerowa

5 szt.

Orzechy włoskie

4 szt.

Pomidorki koktajlowe

2 szt.

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Za pomocą blendera grubo posiekać czerwoną fasolę, buraczki i orzechy włoskie. Całość przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, dodać mąkę z ciecierzycy i płatki owsiane, polać oliwą z pierwszego tłoczenia. Uzyskaną masę podzielić na pięć równych części, uformować burgery i odstawić do lodówki na 30 minut. W misce wymieszać majonez z musztardą, uzyskując gładki sos. Na patelni z nieprzywierającą powłoką zrumienić burgery, obracając je, aby uzyskać podpieczoną skórkę. Każdą połówkę bułki posmarować sosem majonezowo–musztardowym. Ułożyć burgera, dodać ser, sos, plasterki pomidora i liście sałaty.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację