Burger z kurkami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Kurki w zalewie
250 g
Tłuszcz do smażenia kurek
według uznania
Cebula
50 g
Czosnek
2 ząbki
Śmietanka kremówka
50 ml
Natka pietruszki
według uznania
Bułka
1 szt.
Sos majonezowy
według uznania
Sałata karbowana
według uznania
Cebula biała
kilka plastrów
Grillowany burger wołowy
1 szt.
Pomidor
1 plaster
Sposób przygotowania:
Farsz z kurek:
Odsączyć z zalewy 250 g kurek, podsmażyć na patelni z dodatkiem tłuszczu. Dodać 50 g cebuli pokrojonej w kostkę i 2 ząbki czosnku. Smażyć 5-7 minut. Wlać 50 ml śmietanki i zagotować. Ostudzić i dodać dużą ilość natki pietruszki.
Sposób podania:
Bułkę przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem majonezowym. Na spodniej stronie położyć sałatę karbowaną, plasterki cebuli, zgrillowanego burgera wołowego, porcję farszu kurkowego, plaster pomidora. Na końcu przykryć wierzchnią stroną bułki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację