Burger ze szpinakiem
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Szpinak siekany w kulkach
200 g
Masło
50 g
Woda
80 ml
Śmietanka
120 ml
Czosnek
4 ząbki
Sól, pieprz
do smaku
Bułka szpinakowa
1 szt.
Sos majonezowy
według uznania
Sałata rzymska
według uznania
Pomidor
1 plasterek
Grillowany burger wołowy
1 szt.
Cebula czerwona
według uznania
Sposób przygotowania:
Pasta szpinakowa:
Rozpuścić na patelni 50 g masła, podsmażyć 200 g szpinaku, dodać 80 ml wody, a po 5 minutach 120 ml śmietanki i 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę. Gotować, aż woda odparuje, doprawić do smaku.
Sposób podania:
Bułkę przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem majonezowym. Na spodniej stronie położyć sałatę rzymską, plasterki cebuli, zgrillowanego burgera wołowego, porcję pasty szpinakowej, plasterek pomidora. Na końcu przykryć wierzchnią stroną bułki.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację