Burger ze szpinakiem

Składniki

Szpinak siekany w kulkach

200 g

Masło

50 g

Woda

80 ml

Śmietanka

120 ml

Czosnek

4 ząbki

Sól, pieprz

do smaku

Bułka szpinakowa

1 szt.

Sos majonezowy

według uznania

Sałata rzymska

według uznania

Pomidor

1 plasterek

Grillowany burger wołowy

1 szt.

Cebula czerwona

według uznania

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Szpinak siekany w kulkach

200 g

Masło

50 g

Woda

80 ml

Śmietanka

120 ml

Czosnek

4 ząbki

Sól, pieprz

do smaku

Bułka szpinakowa

1 szt.

Sos majonezowy

według uznania

Sałata rzymska

według uznania

Pomidor

1 plasterek

Grillowany burger wołowy

1 szt.

Cebula czerwona

według uznania

Sposób przygotowania:

Pasta szpinakowa:
Rozpuścić na patelni 50 g masła, podsmażyć 200 g szpinaku, dodać 80 ml wody, a po 5 minutach 120 ml śmietanki i 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę. Gotować, aż woda odparuje, doprawić do smaku.

Sposób podania:

Bułkę przekroić i zgrillować, następnie posmarować sosem majonezowym. Na spodniej stronie położyć sałatę rzymską, plasterki cebuli, zgrillowanego burgera wołowego, porcję pasty szpinakowej, plasterek pomidora. Na końcu przykryć wierzchnią stroną bułki.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Szpinak Siekany w Kulkach

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację