Chłodnik z buraków
Liczba porcji
4
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Buraczki tarte pakowane próżniowo
400 g
Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
180 g
Gruszka
1 szt.
Chrzan tarty
1/2 łyżki
Polędwica wołowa
180 g
Jogurt naturalny
200 ml
Jajka
2 sztuki
Świeży szczypiorek
1/2 pęczka
Natka pietruszki
1/2 pęczka
Sok z dzikiej róży
do smaku
Miód
do smaku
Ocet balsamiczny
do smaku
Pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Polędwicę wołową pokroić w cienkie paski, przyprawić i usmażyć, następnie odstawić do ostudzenia. Rozmrożoną paprykę pokroić w paski, dodać chrzan, odcedzone buraki, jogurt, pokrojoną gruszkę, sok z dzikiej róży, miód, ocet balsamiczny, pokrojone jajko ugotowane na twardo, posiekaną natkę i szczypiorek. Całość połączyć z usmażonym mięsem, wlać odpowiednią ilość zalewy z buraków. Doprawić do smaku i wymieszać.
Sposób podania:
Podawać mocno schłodzone.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację