
Chłodnik z cukinią i brokułami
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
10 + 60 minut
Składniki
Ogórek świeży
1 szt.
Brunoise duet cukinii
100 g
Brunoise brokuły
100 g
Czosnek
2 ząbki
Siekany koperek
szczypta
Jogurt naturalny
500 ml
Maślanka
500 ml
Sól, pieprz
do smaku
Szczypiorek
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Ogórek zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Czosnek przesiać przez praskę i dodać do ogórka.
Posolić, odczekać chwilę i odcisnąć z wody. Warzywa Brunoise przygotować według rekomendacji podanej na opakowaniu (lub 30 sekund w parowarze firmy Hobart), wystudzić i dodać do ogórek. Koperek posiekać i dodać do reszty składników. Następnie wlać jogurt, maślankę i doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać wszystkie składniki i przygotowany chłodnik wstawić do lodówki na 60 minut w celu schłodzenia.
Sposób podania:
Chłodnik serwować w głębokim talerzu, schłodzony i udekorowany świeżym szczypiorkiem.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację