
Chłodnik z rzodkiewki i buraczków
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
80 minut
Składniki
Buraczki tarte pakowane próżniowo
250 g
Rzodkiewka
250 g
Jajka ugotowane na twardo
3 pęczki
Masło
3 szt.
Mąka
75 g
Śmietana
35 g
Bulion warzywny
200 ml
Sól
200 ml
Pieprz
Sposób przygotowania:
Połowę masła roztopić w rondelku, dodać mąkę i dokładnie wymieszać. Dodać bulion i śmietanę. Pokroić rzodkiewkę w plastry, podsmażyć na maśle, dodać buraki. Wszystko zmiksować, doprawić do smaku. Wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę.
Sposób podania:
Podawać schłodzone z kawałkiem jajka na twardo.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację