Ciasteczka kukurydziane

Składniki

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

80 g

Masło

120 g

Cukier

70 g

Mąka

140 g

Jajko L

1 szt.

Soda oczyszczona

4 g

Sól

szczypta

Liczba porcji

12

Czas przygotowania

Składniki

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

80 g

Masło

120 g

Cukier

70 g

Mąka

140 g

Jajko L

1 szt.

Soda oczyszczona

4 g

Sól

szczypta

Sposób przygotowania:

Masło, cukier, mąkę, sodę oraz sól wyrabiać w mikserze mieszadłem K. Gdy składniki zaczną przypominać piasek dodać jajko i mieszać do połączenia ciasta. Na sam koniec dodać kukurydzę i wymieszać na bardzo wolnych obrotach, tak aby rozprowadzić ją w cieście.
Uformować ciasteczka i piec na papierze do pieczenia w 185 stopniach przez ok. 10 minut.

Autor przepisu: Julia Woźniak.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację