
Ciasteczka kukurydziane
Liczba porcji
12
Czas przygotowania
Składniki
Kukurydza złocista pakowana próżniowo
80 g
Masło
120 g
Cukier
70 g
Mąka
140 g
Jajko L
1 szt.
Soda oczyszczona
4 g
Sól
szczypta
Sposób przygotowania:
Masło, cukier, mąkę, sodę oraz sól wyrabiać w mikserze mieszadłem K. Gdy składniki zaczną przypominać piasek dodać jajko i mieszać do połączenia ciasta. Na sam koniec dodać kukurydzę i wymieszać na bardzo wolnych obrotach, tak aby rozprowadzić ją w cieście.
Uformować ciasteczka i piec na papierze do pieczenia w 185 stopniach przez ok. 10 minut.
Autor przepisu: Julia Woźniak.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację