
Ciasto marchewkowe
Liczba porcji
Czas przygotowania
Składniki
Puree z marchewki 100% warzyw
300 g
Olej
140 g
Jaja M
5 szt.
Cukier
210 g
Cukier waniliowy
10 g
Mąka
320 g
Soda oczyszczona
8 g
Dodatkowo
forma 22 cm
Sposób przygotowania:
Rozgrzać piekarnik do 180°C. Puree z marchewki zblendować na gładką masę z olejem. Całe jaja ubijać z cukrem i cukrem waniliowym ok. 8 minut. Gdy masa jajeczna osiągnie jasny kolor, zmniejszyć obroty miksera i powoli wlewać emulsję z marchewki i oleju. Wyłączyć mikser, do powstałej masy przesiać mąkę z sodą i wymieszać szpatułą tylko do połączenia składników. Przelać ciasto do formy i piec przez 40 minut (do suchego patyczka).
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację