Ciasto marchewkowe

Składniki

Puree z marchewki 100% warzyw

300 g

Olej

140 g

Jaja M

5 szt.

Cukier

210 g

Cukier waniliowy

10 g

Mąka

320 g

Soda oczyszczona

8 g

Dodatkowo

forma 22 cm

Liczba porcji

Czas przygotowania

Składniki

Puree z marchewki 100% warzyw

300 g

Olej

140 g

Jaja M

5 szt.

Cukier

210 g

Cukier waniliowy

10 g

Mąka

320 g

Soda oczyszczona

8 g

Dodatkowo

forma 22 cm

Sposób przygotowania:

Rozgrzać piekarnik do 180°C. Puree z marchewki zblendować na gładką masę z olejem. Całe jaja ubijać z cukrem i cukrem waniliowym ok. 8 minut. Gdy masa jajeczna osiągnie jasny kolor, zmniejszyć obroty miksera i powoli wlewać emulsję z marchewki i oleju. Wyłączyć mikser, do powstałej masy przesiać mąkę z sodą i wymieszać szpatułą tylko do połączenia składników. Przelać ciasto do formy i piec przez 40 minut (do suchego patyczka).

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Puree z marchewki 100% warzyw

PODOBNE RECEPTURY:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację