Ciasto z batatów z serkiem typu philadelphia
Liczba porcji
10-12
Czas przygotowania
60 minut
Składniki
Puree z batatów 100% warzyw
280 g
Olej
130 g
Jaja M
4 szt.
Cukier
170 g
Cynamon
5 g
Mąka
300 g
Soda oczyszczona
5 g
Masło
400 g
Serek philadelphia
500 g
Cukier puder
250 g
Ekstrakt waniliowy
1
Sposób przygotowania:
CIASTO Z BATATÓW: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Puree podgrzej i wymieszaj z olejem. Całe jaja ubijaj z cukrem i ekstraktem waniliowym ok. 8 minut. Gdy masa jajeczna osiągnie jasny kolor zmniejsz obroty miksera i powoli wlewaj emulsję z batatów i oleju. Wyłącz mikser, do powstałej masy przesiej mąkę z sodą, dodaj cynamon i wymieszaj szpatułą tylko do połączenia składników. Przelej ciasto do formy i piecz 40 minut (do suchego patyczka).
KREM Z SERKÓW TYPU PHILADELPHIA: Cukier puder, ekstrakt waniliowy, masło i serek typu philadelphia w temperaturze pokojowej utrzeć w mikserze na gładką masę.
SKŁADANIE CIASTA: Biszkopt batatowy przetnij na blaty równej grubości i przełóż kremem. Ciasto umieść w lodówce do schłodzenia.
Sposób podania:
Ciasto z batatów podawaj w stylu naked cake. Udekoruj górną warstwę wedle uznania.
Przepis: Julia Woźniak.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację