Ciasto z batatów z serkiem typu philadelphia

Składniki

Puree z batatów 100% warzyw

280 g

Olej

130 g

Jaja M

4 szt.

Cukier

170 g

Cynamon

5 g

Mąka

300 g

Soda oczyszczona

5 g

Masło

400 g

Serek philadelphia

500 g

Cukier puder

250 g

Ekstrakt waniliowy

1

Liczba porcji

10-12

Czas przygotowania

60 minut

Składniki

Puree z batatów 100% warzyw

280 g

Olej

130 g

Jaja M

4 szt.

Cukier

170 g

Cynamon

5 g

Mąka

300 g

Soda oczyszczona

5 g

Masło

400 g

Serek philadelphia

500 g

Cukier puder

250 g

Ekstrakt waniliowy

1

Sposób przygotowania:

CIASTO Z BATATÓW: Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Puree podgrzej i wymieszaj z olejem. Całe jaja ubijaj z cukrem i ekstraktem waniliowym ok. 8 minut. Gdy masa jajeczna osiągnie jasny kolor zmniejsz obroty miksera i powoli wlewaj emulsję z batatów i oleju. Wyłącz mikser, do powstałej masy przesiej mąkę z sodą, dodaj cynamon i wymieszaj szpatułą tylko do połączenia składników. Przelej ciasto do formy i piecz 40 minut (do suchego patyczka).

KREM Z SERKÓW TYPU PHILADELPHIA: Cukier puder, ekstrakt waniliowy, masło i serek typu philadelphia w temperaturze pokojowej utrzeć w mikserze na gładką masę.

SKŁADANIE CIASTA: Biszkopt batatowy przetnij na blaty równej grubości i przełóż kremem. Ciasto umieść w lodówce do schłodzenia.

Sposób podania:

Ciasto z batatów podawaj w stylu naked cake. Udekoruj górną warstwę wedle uznania.

Przepis: Julia Woźniak.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację