
Cieciorka z dynią po indyjsku
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Cieciorka pakowana próżniowo
600 g
Dynia w kostkach
600 g
Orzechy laskowe siekane
1 sztuka
Ziarna kolendry
200 g
Papryka chili
do smaku
Garam masala
do smaku
Szczypiorek siekany
do smaku
Oliwa z oliwek
do smaku
Ocet
według uznania
Sposób przygotowania:
W woku na oliwie z oliwek uprażyć orzechy laskowe i ziarna kolendry. Dodać paprykę, garam masala i podsmażać przez 1-2 minuty.
Dodać Dynię w kostkach Bonduelle Food Service, podsmażyć. Następnie dodać czerwoną cebulę, zdeglasować całość octem.
Dodać Cieciorkę Bonduelle Food Service i dokładnie wymieszać.
Sposób podania:
Wyłożyć na talerz i posypać szczypiorkiem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację