Cieciorka z dynią po indyjsku

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

600 g

Dynia w kostkach

600 g

Orzechy laskowe siekane

1 sztuka

Ziarna kolendry

200 g

Papryka chili

do smaku

Garam masala

do smaku

Szczypiorek siekany

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Ocet

według uznania

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Cieciorka pakowana próżniowo

600 g

Dynia w kostkach

600 g

Orzechy laskowe siekane

1 sztuka

Ziarna kolendry

200 g

Papryka chili

do smaku

Garam masala

do smaku

Szczypiorek siekany

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Ocet

według uznania

Sposób przygotowania:

W woku na oliwie z oliwek uprażyć orzechy laskowe i ziarna kolendry. Dodać paprykę, garam masala i podsmażać przez 1-2 minuty.

Dodać Dynię w kostkach Bonduelle Food Service, podsmażyć. Następnie dodać czerwoną cebulę, zdeglasować całość octem.

Dodać Cieciorkę Bonduelle Food Service i dokładnie wymieszać.

Sposób podania:

Wyłożyć na talerz i posypać szczypiorkiem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Cieciorka pakowana próżniowo

Dynia w kostkach

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację