
Crème brûlée z kukurydzy
Liczba porcji
6
Czas przygotowania
Składniki
Jaja L
6 żółtek
Cukier
80 g
Śmietanka 36%
300 g
Mleko 3,2%
120 g
Kukurydza złocista pakowana próżniowo
150 g
Dodatkowo
cukier, palnik gazowy
Sposób przygotowania:
Śmietankę, mleko i cukier zagotować. Żółtka i kukurydzę umieścić w wysokim naczyniu i zblendować na gładką masę. Zagotowaną śmietankę powoli wlewać do żółtek i blendować, tak aby je zahartować. Gotową masę przelać do żaroodpornych miseczek. Piec w kąpieli wodnej ok. 20 minut w 180 stopniach. Wystudzony crème brûlée posypać cukrem i skarmelizować palnikiem.
Autor przepisu: Julia Woźniak.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację