Crème brûlée z kukurydzy

Składniki

Jaja L

6 żółtek

Cukier

80 g

Śmietanka 36%

300 g

Mleko 3,2%

120 g

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

150 g

Dodatkowo

cukier, palnik gazowy

Liczba porcji

6

Czas przygotowania

Składniki

Jaja L

6 żółtek

Cukier

80 g

Śmietanka 36%

300 g

Mleko 3,2%

120 g

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

150 g

Dodatkowo

cukier, palnik gazowy

Sposób przygotowania:

Śmietankę, mleko i cukier zagotować. Żółtka i kukurydzę umieścić w wysokim naczyniu i zblendować na gładką masę. Zagotowaną śmietankę powoli wlewać do żółtek i blendować, tak aby je zahartować. Gotową masę przelać do żaroodpornych miseczek. Piec w kąpieli wodnej ok. 20 minut w 180 stopniach. Wystudzony crème brûlée posypać cukrem i skarmelizować palnikiem.

Autor przepisu: Julia Woźniak.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Kukurydza złocista pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację