
Cremeux z batatów
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Bataty krojone
2000 g
Filet z dorsza
10 sztuk
Śmietana 30%
1000 ml
Persillade
50 g
Masło
50 g
Mąka pszenna
50 g
Parmezan tarty
50 g
Olej z pestek winogron
10 ml
Sposób przygotowania:
Bataty ugotować na parze przez 20 min. Dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. Przyprawić do smaku.
Crumble z parmezanu:
Masło – 50 g
Mąka pszenna- 50 g
Parmezan tarty – 50 g
Olej z pestek winogron- 10 ml
Składniki do crumble pokruszyć, połączyć ze sobą i piec w temp. 180°C przez 15 minut.
Sposób podania:
Crémeux układać warstwami, zaczynając od warstwy batatów. Wykończyć warstwą crumble z parmezanu. Podawać z pieczonym filetem z dorsza i odrobiną persillade.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację