Crumble gruszkowe z białymi warzywami
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Brunoise kalafior
80 g
Gruszka
440 g
Cukier trzcinowy
30 g
Cytryna
1 szt.
Płatki owsiane bezglutenowe
80 g
Przyprawa korzenna
10 g
Imbir sypki
5 g
Czekolada gorzka
60 g
Masło
100 g
Mąka
20 g
Sposób przygotowania:
Na suchą patelnię wyłożyć Brunoise kalafior i prażyć, aż będzie złoty. Dodać przyprawę korzenną i imbir. Następnie odstawić do wystygnięcia.
Gruszki obrać i wydrążyć gniazda nasienne, następnie pokroić w grubą kostkę.
Na patelni rozgrzać masło, wrzucić gruszki i podsmażyć je. Gdy gruszki zaczną się robić miękkie, dodać cukier brązowy.
Zetrzeć skórkę z cytryny i wycisnąć sok z połówki, dodać do gruszek.
Do miseczki wsypać płatki owsiane i dodać startą na drobnych oczkach czekoladę. Do tego dodać zagniecione pozostałe masło z mąką oraz wystudzone Brunoise. Wszystko wymieszać.
Do żaroodpornego naczynia włożyć gruszki i posypać kruszonką z płatków owsianych i Brunoise. Przełożyć do piekarnika i piec 15 min w temperaturze 170°C.
Sposób podania:
Podawać na gorąco w tym samym naczyniu, w którym piekł się deser.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Michała Górę.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację