
Czarne naleśniki z warzywami grillowanymi, ricottą i parmezanem
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Jajka
4 szt.
Mleko
200 g
Maka pszenna 00
150 g
Węgiel aktywny (barwnik)
wedle uznania
Ricotta
200 g
Tarty ser
80 g
Parmezan w płatkach
120 g
Mieszanka warzyw grillowanych Andaluzja Service+
120 g
Salsa pomidorowa lub sos pomidorowy
100 g
Oliwa z oliwek extra virgin
wedle uznania
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Gałka muszkatołowa
do smaku
Sposób przygotowania:
Naleśniki: jajka wbić do salaterki, dodać sól i pieprz. Dodać przesianą mąkę, wymieszać i powoli dodawać mleko i węgiel ciągle mieszając. Tak przygotowane ciasto „przepuścić przez chińczyka”. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i usmażyć naleśniki z obu stron do wyczerpania ciasta.
Farsz: na patelni podsmażyć mieszankę warzyw grillowanych z odrobiną oliwy z oliwek, solą i pieprzem. Dodać ricottę, tarty ser i przyprawić gałką muszkatołową. Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zawinąć w rożek. Odciąć wystające części naleśnika. Posypać tartym serem i zapiekać 7–8 minut w temp. 165°C.
Sposób podania:
Na talerz wylać sos pomidorowy lub salsę pomidorową. Na sosie ułożyć naleśnik. Udekorować płatkami parmezanu i świeżą bazylią.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację