Czarny makaron z marchewką, pasternakiem i krewetkami

Składniki

Duet marchwi z pasternakiem

50 g

Makaron z sepią

100 g

Suszone pomidory

20 g

Krewetki

4 sztuki

Szalotka

1 sztuka

Czosnek

1 ząbek

Bulion warzywny

100 ml

Masło

50 g

Natka pietruszki

według uznania

Młode listki szpinaku "baby"

według uznania

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

35 minut

Składniki

Duet marchwi z pasternakiem

50 g

Makaron z sepią

100 g

Suszone pomidory

20 g

Krewetki

4 sztuki

Szalotka

1 sztuka

Czosnek

1 ząbek

Bulion warzywny

100 ml

Masło

50 g

Natka pietruszki

według uznania

Młode listki szpinaku "baby"

według uznania

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente.

Na maśle podsmażyć czosnek z posiekaną szalotką. Dodać warzywa i suszone pomidory.

Podlać bulionem i dorzucić masło. Wrzucić krewetki i dusić 2 minuty jednocześnie emulgując sos. Dorzucić makaron i posiekaną natkę pietruszki razem z listkami szpinaku. Całość wymieszać i podawać na ciepło.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację