Czarny makaron z marchewką, pasternakiem i krewetkami
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
35 minut
Składniki
Duet marchwi z pasternakiem
50 g
Makaron z sepią
100 g
Suszone pomidory
20 g
Krewetki
4 sztuki
Szalotka
1 sztuka
Czosnek
1 ząbek
Bulion warzywny
100 ml
Masło
50 g
Natka pietruszki
według uznania
Młode listki szpinaku "baby"
według uznania
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować al dente.
Na maśle podsmażyć czosnek z posiekaną szalotką. Dodać warzywa i suszone pomidory.
Podlać bulionem i dorzucić masło. Wrzucić krewetki i dusić 2 minuty jednocześnie emulgując sos. Dorzucić makaron i posiekaną natkę pietruszki razem z listkami szpinaku. Całość wymieszać i podawać na ciepło.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację