Danie bulgurowe ze szpinakiem, pokrojonymi w kostkę burakami, kiełkami soi i paskami wołowiny

Składniki

Kasza bulgur

600 g

Szpinak w liściach

120 g

Buraczki czerwone pakowane próżniowo

60 g

Kiełki soi

30 g

Wołowina

300 g

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Olej

do smażenia

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Kasza bulgur

600 g

Szpinak w liściach

120 g

Buraczki czerwone pakowane próżniowo

60 g

Kiełki soi

30 g

Wołowina

300 g

Sól, pieprz

do smaku

Oliwa z oliwek

do smaku

Olej

do smażenia

Sposób przygotowania:

Na patelni podsmażyć Kaszę Bulgur wraz ze szpinakiem oraz solą i pieprzem. Kiełki uprażyć i doprawić oliwą, solą i pieprzem. Wołowinę pokrojoną w paski usmażyć na oleju, dodać sól i pieprz. Buraczki odsączyć.

Sposób podania:

Kaszę Bulgur ze szpinakiem podawać na ciepło. Górę potrawy udekorować paskami wołowiny, kiełkami soi i buraczkami.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację