Danie take away z tofu, kaszą i cukinią grillowaną
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
10 minut
Składniki
Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek
150 g
Czerwona fasola pakowana próżniowo
50 g
Kiełki fasoli Mung
50 g
Tofu
50 g
Sos sojowy
2 łyżki
Czosnek
2 ząbki
Chili świeże
5 g
Anyż
do smaku
Kolendra
do smaku
Sezam
5 g
Mirin
2 łyżki
Cebula biała
10 g
Olej sezamowy
10 ml
Dresing mango jalapeno
60 ml
Sposób przygotowania:
Na oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodać mix kasz i podsmażyć. Następnie dodać sos sojowy, mirin i anyż.
Tofu podsmażyć na patelni do momentu uzyskania chrupkości i odstawić do wystygnięcia. Skompresować z dressingiem mango-jalapeno i prażonym sezamem oraz chili.
Sposób podania:
Kaszę podawać w pojemniku na wynos z tofu, układając na przemian z fasolą czerwoną i kiełkami fasoli mung. Całość udekorować aromatyczną kolendrą i dymką.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację