Danie take away z tofu, kaszą i cukinią grillowaną

Składniki

Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek

150 g

Czerwona fasola pakowana próżniowo

50 g

Kiełki fasoli Mung

50 g

Tofu

50 g

Sos sojowy

2 łyżki

Czosnek

2 ząbki

Chili świeże

5 g

Anyż

do smaku

Kolendra

do smaku

Sezam

5 g

Mirin

2 łyżki

Cebula biała

10 g

Olej sezamowy

10 ml

Dresing mango jalapeno

60 ml

Liczba porcji

1 porcja

Czas przygotowania

10 minut

Składniki

Mix kasz z cukinią grillowaną i oliwą z oliwek

150 g

Czerwona fasola pakowana próżniowo

50 g

Kiełki fasoli Mung

50 g

Tofu

50 g

Sos sojowy

2 łyżki

Czosnek

2 ząbki

Chili świeże

5 g

Anyż

do smaku

Kolendra

do smaku

Sezam

5 g

Mirin

2 łyżki

Cebula biała

10 g

Olej sezamowy

10 ml

Dresing mango jalapeno

60 ml

Sposób przygotowania:

Na oleju usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodać mix kasz i podsmażyć. Następnie dodać sos sojowy, mirin i anyż.

Tofu podsmażyć na patelni do momentu uzyskania chrupkości i odstawić do wystygnięcia. Skompresować z dressingiem mango-jalapeno i prażonym sezamem oraz chili.

Sposób podania:

Kaszę podawać w pojemniku na wynos z tofu, układając na przemian z fasolą czerwoną i kiełkami fasoli mung. Całość udekorować aromatyczną kolendrą i dymką.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację