Deser z Pepitek z cieciorki z mlekiem kokosowym
Liczba porcji
1 porcja
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pepitki z cieciorki & kukurydzy
60 g
Mleko kokosowe
100 g
Mleko 3,2%
50 ml
Miód
5 ml
Owoce leśne
30 g
Świeża mięta
do dekoracji
Mini bezy
do dekoracji
Sok z limonki
według uznania
Sposób przygotowania:
Wlej do garnka 1/3 mleka kokosowego i 1/3 mleka 3,2%.
Dodaj Pepitki i gotuj przez 5 minut ciągle mieszając.
Dodaj do gotujących się Pepitek 1/3 mleka kokosowego i 1/3 mleka 3,2% i gotuj przez kolejnych 5 minut ciągle mieszając. Czynność powtórz po raz trzeci.
Dodaj sok z limonki i miód.
Wszystkie składniki wymieszaj i gotuj do momentu zgęstnienia i wyparowania mleka.
Sposób podania:
Pepitki nałóż na talerz i całe danie udekoruj owocami i miętą.
Wideo:
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację