Deser z Pepitek z czerwonej soczewicy & marchewki z ziarnami chia i jogurtem
Liczba porcji
5 porcji
Czas przygotowania
120 minut
Składniki
Pepitki z czerwonej soczewicy & marchewki
100 g
Chia
50 g
Świeże owoce
150 g
Jogurt bałkański
250 ml
Miód
40 ml
Limonka (sok)
1/2 sztuki
Puree z mango
150 g
Jajka
2 sztuki
Cukier
120 g
Barwnik spożywczy
według uznania
Świeża mięta
do smaku
Sposób przygotowania:
Pepitki gotować we wrzącej, lekko osolonej wodzie przez 8 minut. Zachować proporcje 5:1. Przelać zimną wodą.
Ziarna chia połączyć z jogurtem, aby napęczniały. Następnie dodać ugotowane Pepitki, miód i sok z limonki.
Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić z cukrem i barwnikiem spożywczym. Z powstałej piany uformować mini bezy i piec w piecu rozgrzanym do 120°C przez 40 minut.
Sposób podania:
Pepitki z chia rozłożyć na talerzu, podawać z bezami, miętą, puree z mango i owocami sezonowymi.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację