
Donuty z batatów
Liczba porcji
15
Czas przygotowania
Składniki
Puree z batatów 100% warzyw
240 g
Mąka
500 g
Jaja M
2 szt.
Żółtka
2 szt. (z jaj M)
Mleko
300 g
Masło
70 g
Cukier
60 g
Drożdże świeże
25 g
Sposób przygotowania:
50 g mleka podgrzać z cukrem i przygotować rozczyn z drożdży. Pozostałe mleko podgrzać. Wszystkie składniki poza masłem umieścić w misie miksera i wyrabiać hakiem ok. 8 min. Po tym czasie dodać rozpuszczone masło i wyrabiać do połączenia. Ciasto odstawić na 1,5 h do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto przełożyć na stolnicę, rozwałkować i wyciąć donuty. Donuty przełożyć na blaszkę, przykryć i pozostawić do wyrośnięcia na kolejne 30 min. Donuty piec w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 8–10 minut do delikatnego zarumienienia.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację