Dyniowe cappucino
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Dynia w kostkach
1000 g
Cebula w plastrach
100 g
Oliwa z oliwek
wedle uznania
Bulion drobiowy
1500 ml
Śmietana z mascarpone
300 g
Masło
80 g
Smażona cebula
wedle uznania
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Gałka muszkatołowa
do smaku
Sposób przygotowania:
Cebulę podsmażyć na oliwie z oliwek
Dodać dynię (zamrożoną), podsmażyć kilka minut, a następnie zalać bulionem drobiowym.
Gotować 30 minut i doprowadzić do wrzenia.
Zmiksować dokładnie blenderem do uzyskania aksamitnej konsystencji.
Doprawić do smaku, a następnie dodać masło pokrojone w kostkę i dokładnie wymieszać.
Śmietanę ubić.
Sposób podania:
Serwować w szklaneczce z dodatkiem bitej śmietany. Posypać smażoną cebulą.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację