Falafel z bobem i cieciorką
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Cieciorka pakowana próżniowo
500 g
Bób Bardzo Drobny MINUTE®
500 g
Groszek zielony Minute®
150 g
Kolendra świeża
30 g
Świeża mięta
30 g
Czosnek
30 g
Zmielona kolendra
10 g
Śmietana
30 g
Białko z jajek
1
Sok z cytryny
wedle uznania
Sól
do smaku
Pieprz
do smaku
Oliwa z oliwek
wedle uznania
Pieprz cayenne
do smaku
Sposób przygotowania:
Widelcem rozgnieść cieciorkę. Grubo posiekać rozmrożony bób i groszek. Drobno posiekać czosnek, cebulę, kolendrę i miętę. Wymieszać razem składniki, dodać białko. Uformować falafele i usmażyć na patelni z dodatkiem oliwy z oliwek.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację