Falafel z gazpacho z grillowanej papryki i żółtych pomidorów
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Falafel z cieciorki i kukurydzy
50 szt.
Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+
100 g
Pomidor koktajlowy żółty
200 g
Ocet z białego wina
10 ml
Listki mięty
20 g
Oliwa z oliwek extra vergine
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Falafele upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.
Grillowany duet z czerwonej i żółtej papryki pozostawić do rozmrożenia, a następnie wymieszać z pomidorkami koktajlowymi, bazylią, octem, olejem, solą i pieprzem. Listki mięty umieścić w miseczce, skropić oliwą, przykryć folią i podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, obracając co 20 sekund.
Sposób podania:
Talerz posmarować przygotowanym sosem z papryki, ułożyć Falafele i udekorować chrupiącymi listkami mięty.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację