Falafel z gazpacho z grillowanej papryki i żółtych pomidorów

Składniki

Falafel z cieciorki i kukurydzy

50 szt.

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

100 g

Pomidor koktajlowy żółty

200 g

Ocet z białego wina

10 ml

Listki mięty

20 g

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Falafel z cieciorki i kukurydzy

50 szt.

Grillowany duet czerwonej i żółtej papryki Service+

100 g

Pomidor koktajlowy żółty

200 g

Ocet z białego wina

10 ml

Listki mięty

20 g

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Falafele upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

Grillowany duet z czerwonej i żółtej papryki pozostawić do rozmrożenia, a następnie wymieszać z pomidorkami koktajlowymi, bazylią, octem, olejem, solą i pieprzem. Listki mięty umieścić w miseczce, skropić oliwą, przykryć folią i podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę, obracając co 20 sekund.

Sposób podania:

Talerz posmarować przygotowanym sosem z papryki, ułożyć Falafele i udekorować chrupiącymi listkami mięty.

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację