Falafel z ryżem basmati z groszkiem i czerwoną papryką
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Falafel z cieciorki i kukurydzy
30 szt.
Groszek konserwowy bardzo drobny
200 g
Paprykowe Trio
500 g
Ugotowany ryż basmati
150 g
Kiełki
do dekoracji
Oliwa z oliwek extra vergine
do smaku
Sól, pieprz
do smaku
Sposób przygotowania:
Falafele upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.
W międzyczasie w misce przykrytej folią spożywczą ugotować ryż według sposobu przygotowania na opakowaniu. Groszek podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Warzywa wymieszać z ryżem basmati, doprawić do smaku oliwą, solą i pieprzem.
Sposób podania:
Ryż wsypać do miseczek, a na wierzchu rozłożyć falafele. Udekorować kiełkami.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację