Falafel z ryżem basmati z groszkiem i czerwoną papryką

Składniki

Falafel z cieciorki i kukurydzy

30 szt.

Groszek konserwowy bardzo drobny

200 g

Paprykowe Trio

500 g

Ugotowany ryż basmati

150 g

Kiełki

do dekoracji

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Falafel z cieciorki i kukurydzy

30 szt.

Groszek konserwowy bardzo drobny

200 g

Paprykowe Trio

500 g

Ugotowany ryż basmati

150 g

Kiełki

do dekoracji

Oliwa z oliwek extra vergine

do smaku

Sól, pieprz

do smaku

Sposób przygotowania:

Falafele upiec w piecu w temperaturze 210°C przez 8 minut.

W międzyczasie w misce przykrytej folią spożywczą ugotować ryż według sposobu przygotowania na opakowaniu. Groszek podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 1 minutę. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Warzywa wymieszać z ryżem basmati, doprawić do smaku oliwą, solą i pieprzem.

Sposób podania:

Ryż wsypać do miseczek, a na wierzchu rozłożyć falafele. Udekorować kiełkami.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Falafel z cieciorki i kukurydzy

Groszek konserwowy bardzo drobny

Paprykowe Trio

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację