Farfalle z pieczarkami i szczypiorkiem
Liczba porcji
4 porcje
Czas przygotowania
20 minut
Składniki
Pieczarki krojone w zalewie
400 g
Farfalle z atramentem z kałamarnicy
400 g
Śmietana
200 g
Sól gruboziarnista
do smaku
Pieprz świeżo mielony
do smaku
Świeży szczypiorek
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażyć na maśle pieczarki, dodać śmietanę i na wolnym ogniu dusić 2-3 minuty. Wymieszać makaron z sosem i pieczarkami, wyłożyć na talerz.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, na wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację