Farfalle z pieczarkami i szczypiorkiem

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

400 g

Farfalle z atramentem z kałamarnicy

400 g

Śmietana

200 g

Sól gruboziarnista

do smaku

Pieprz świeżo mielony

do smaku

Świeży szczypiorek

do dekoracji

Liczba porcji

4 porcje

Czas przygotowania

20 minut

Składniki

Pieczarki krojone w zalewie

400 g

Farfalle z atramentem z kałamarnicy

400 g

Śmietana

200 g

Sól gruboziarnista

do smaku

Pieprz świeżo mielony

do smaku

Świeży szczypiorek

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażyć na maśle pieczarki, dodać śmietanę i na wolnym ogniu dusić 2-3 minuty. Wymieszać makaron z sosem i pieczarkami, wyłożyć na talerz.

Doprawić do smaku solą i pieprzem, na wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Pieczarki krojone w zalewie

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację