Gajar Ka Halwa – indyjski deser z marchewki
Liczba porcji
2 porcje
Czas przygotowania
15 minut
Składniki
Brunoise duet marchewki
200 g
Masło klarowane
20 g
Pistacje
50 g
Orzechy nerkowca
50 g
Migdały
50 g
Mleko
125 ml
Cukier
50 g
Mąka migdałowa
120 g
Kardamon
do smaku
Lody
według uznania
Owoce
do dekoracji
Sposób przygotowania:
Orzechy posiekać i podsmażyć na maśle, zdjąć z patelni i ostudzić. Brunoise Duet Marchwi podsmażać na tej samej patelni przez 5 min. Dodać mleko i mąkę migdałową i redukować na małym ogniu przez ok. 10 min. Następnie dodać cukier, wymieszać i doprawić kardamonem.
Sposób podania:
Mieszankę serwować na talerzu za pomocą ringu. Deser można podawać na zimno z lodami i udekorowanym świeżymi owocami.
Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację