Gajar Ka Halwa – indyjski deser z marchewki

Składniki

Brunoise duet marchewki

200 g

Masło klarowane

20 g

Pistacje

50 g

Orzechy nerkowca

50 g

Migdały

50 g

Mleko

125 ml

Cukier

50 g

Mąka migdałowa

120 g

Kardamon

do smaku

Lody

według uznania

Owoce

do dekoracji

Liczba porcji

2 porcje

Czas przygotowania

15 minut

Składniki

Brunoise duet marchewki

200 g

Masło klarowane

20 g

Pistacje

50 g

Orzechy nerkowca

50 g

Migdały

50 g

Mleko

125 ml

Cukier

50 g

Mąka migdałowa

120 g

Kardamon

do smaku

Lody

według uznania

Owoce

do dekoracji

Sposób przygotowania:

Orzechy posiekać i podsmażyć na maśle, zdjąć z patelni i ostudzić. Brunoise Duet Marchwi podsmażać na tej samej patelni przez 5 min. Dodać mleko i mąkę migdałową i redukować na małym ogniu przez ok. 10 min. Następnie dodać cukier, wymieszać i doprawić kardamonem.

Sposób podania:

Mieszankę serwować na talerzu za pomocą ringu. Deser można podawać na zimno z lodami i udekorowanym świeżymi owocami.

Przepis przygotowany przez Szefa Kuchni Tomasza Krake.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację