
Gnocchi z kremowym sosem z grillowanej dyni
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
50 minut
Składniki
Kasza jęczmienna perłowa Service
400 g
Olej
6 łyżek
Mąka pełnoziarnista
250 g
Woda lub bulion warzywny
250 ml
Dynia grillowana Service+
300 g
Szpinak Tysiąc Liści
250 g
Mix sałat
100 g
Rodzynki namoczone
50 g
Gnocchi
500 g
Skórka z cytryny
do smaku
Prażony sezam
do smaku
Ocet jabłkowy
do smaku
Sól
do smaku
Sposób przygotowania:
Kaszę Jęczmienną rozmrozić i zmiksować wraz z wodą z odcieku. Dodać 4 łyżki oleju i doprawić solą. Zagnieść razem z mąką i odstawić do lodówki na około 30 minut.
Po tym czasie podsmażyć przygotowaną mieszaninę na patelni z olejem, doprawić solą, dodać rozmrożoną wcześniej dynię i usmażyć na małym ogniu, dolewając wodę lub bulion warzywny. Na koniec całość miksować do momentu uzyskania aksamitnego sosu.
Szpinak podsmażyć wraz z rodzynkami na dużym ogniu i zdeglasować octem jabłkowym.
Gnocchi ugotować we wrzącej wodzie, odcedzić i wymieszać z sosem.
Sposób podania:
Podawać na głębokim talerzu. Na dnie ułożyć mix sałat, wykończyć szpinakiem z rodzynkami, kilkoma plastrami grillowanej dyni, prażonym sezamem i skórką cytrynową.
PODOBNE RECEPTURY:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację