God save white beans

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

2750 g

Bagietka

10 kromek

Tahini

100 g

Oliwa z oliwek

200 g

Sos pomidorowy

150 g

Cukier

100 g

Zielone pomidory

3 szt.

Pomidory ananasowe

3 szt.

Pomidory malinowe

3 szt.

Agar-agar

10 g

Ocet balsamiczny

według uznania

Liczba porcji

10 porcji

Czas przygotowania

30 minut

Składniki

Biała fasola pakowana próżniowo

2750 g

Bagietka

10 kromek

Tahini

100 g

Oliwa z oliwek

200 g

Sos pomidorowy

150 g

Cukier

100 g

Zielone pomidory

3 szt.

Pomidory ananasowe

3 szt.

Pomidory malinowe

3 szt.

Agar-agar

10 g

Ocet balsamiczny

według uznania

Sposób przygotowania:

1 kg fasoli zmiksować dokładnie z tahini, sosem pomidorowym, cukrem. Dodać oliwę z oliwek, aby nadać konsystencję gęstej emulsji i przyprawić do smaku.

Kromeczki bagietki podpiec w tosterze.

Pomidory zmiksować z odrobiną wody, przefiltrować, przyprawić octem balsamicznym , nadać teksturę przy pomocy agaru, a następnie rozsmarować na tacy na grubość 1 cm i wstawić do lodówki.

Sposób podania:

Masę z fasoli rozsmarować na kromkach chleba, resztę fasoli podsmażyć na oliwie z oliwek i ułożyć na posmarowanych kromkach.

Masę z pomidorów pokroić w drobną kostkę i ułożyć na kromkach. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem.

PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:

Biała fasola pakowana próżniowo

Aplikacja B!Master

Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!

 

Aplikacja B!Master to: 

Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!

Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco

Baza wszystkich informacji w jednym miejscu

Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!

 

Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.

Pobierz aplikację