God save white beans
Liczba porcji
10 porcji
Czas przygotowania
30 minut
Składniki
Biała fasola pakowana próżniowo
2750 g
Bagietka
10 kromek
Tahini
100 g
Oliwa z oliwek
200 g
Sos pomidorowy
150 g
Cukier
100 g
Zielone pomidory
3 szt.
Pomidory ananasowe
3 szt.
Pomidory malinowe
3 szt.
Agar-agar
10 g
Ocet balsamiczny
według uznania
Sposób przygotowania:
1 kg fasoli zmiksować dokładnie z tahini, sosem pomidorowym, cukrem. Dodać oliwę z oliwek, aby nadać konsystencję gęstej emulsji i przyprawić do smaku.
Kromeczki bagietki podpiec w tosterze.
Pomidory zmiksować z odrobiną wody, przefiltrować, przyprawić octem balsamicznym , nadać teksturę przy pomocy agaru, a następnie rozsmarować na tacy na grubość 1 cm i wstawić do lodówki.
Sposób podania:
Masę z fasoli rozsmarować na kromkach chleba, resztę fasoli podsmażyć na oliwie z oliwek i ułożyć na posmarowanych kromkach.
Masę z pomidorów pokroić w drobną kostkę i ułożyć na kromkach. Oprószyć świeżo mielonym pieprzem.
PRODUKTY W TEJ RECEPTURZE:
ZOBACZ TEŻ POZOSTAŁE RECEPTURY:
Aplikacja B!Master
Zainstaluj bezpłatnie już dziś i bądź na bieżąco z trendami i nowościami!
Aplikacja B!Master to:
Profesjonalne receptury – więcej roślin w Twojej kuchni!
Nowości produktowe – dowiedz się pierwszy i bądź na bieżąco
Baza wszystkich informacji w jednym miejscu
Komplet potrzebnych katalogów i profesjonalnych porad zawsze pod ręką!
Rozwiązanie dla szefów kuchni, pracowników gastronomii, menedżerów gastronomii, właścicieli lokali gastronomicznych oraz osób posiadających w swojej ofercie produkty Bonduelle Food Service.
Pobierz aplikację